Επισκεπτες
Τρίτη 8 Ιουνίου 2010
Hefeweizen
11:32 μ.μ. | Αναρτήθηκε από
vangun |
Επεξεργασία ανάρτησης
Ο πλέον αγαπητός τύπος Weizen στη Βαυαρία. Κατά λέξη σημαίνη "ζυμοσιταρένια". Σιταρένια, αφροζύμωτη μπίρα με παρουσία μαγιάς και μεταζύμωση στη φιάλη. Αναφέρεται και ως Weizen "φυσικής Θολότητος" (naturtrueb). Παράγεται είτε με διοχέτευση αφιλτράριστης της ζυμωμένης μπίρας στη φιάλη, είτε με προσθήκη μαγιάς από τη δεξαμενή ζύμωσης στην ήδη φιλτραρισμένη και διάφανη Kristallweizen. Στη μαγιά οφείλεται και το χαρακτηριστικό ίζημα. Ανάλογα με τη μέθοδο παραγωγής ποικίλλει ελαφρά τo (αμυδρά φρουτώδες) άρωμα και η γεύση, που γενικά έχει ελάχιστη πικράδα και ρέπει μάλλον προς το γλυκόξινο. Συνήθως έχει χρώμα ανοικτό κεχριμπαρένιο. Υπάρχει όμως και η σκουρόχρωμη Dunkles Weizen, που έχει πιο βυνώδη γεύση. Αλκοόλ 4,5-5,5%.
Αναγνώστες
Αρχειο
-
▼
2010
(42)
- ► Σεπτεμβρίου (1)
-
▼
Ιουνίου
(27)
- Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
- Η τέχνη της ζυθοποιίας.
- Η χρήση του λυκίσκου αναβίωσε στη Γερμανία το μεσα...
- Οι αρχαίοι Έλληνες γνώρισαν τη μπυρα.
- Ιστορικα, η παρασκευη της μπυρας..
- Ετυμολογικα, η λεξη μπυρα.
- ΑΦΡΟΖΥΜΕΣ ,ΒΥΘΟΖΥΜΕΣ ,ΚΑΙ ΜΕΤΑΖΥΜΩΣΗ (ΩΡΙΜΑΝΣΗ)
- Η συγχρονη διαδικασια της παρασκευης μπυρας.
- Οι πρωτες υλες για την παραγωγη μπυρας.
- Muenchner/Munich
- Golden Ale
- Oatmeal stout.
- Kristallweizen
- India Pale Ale
- Hefeweizen
- Malt Liquor
- Kellerbier.
- Faro.
- Starkbier.
- Tripel.
- Trappiste.
- Steinbier.
- Koelsch
- Lambic
- Dry Beer.
- Chili-beer.Lager
- Lager