Επισκεπτες

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010
Οι τύποι μπυρας που παράγονται είναι πάρα πολλοί και οι διακρίσεις μεταξύ τους κάθε είδους: μορφολογικές (π.χ. ξανθές-μαύρες), με βάση το είδος ζύμωσης (αφροζύμωτες-βυθοζύμωτες), με βάση την περιεκτικότητα σε αλκοόλ, τη χώρα προέλευσης κ.τ.λ. Καθώς δεν υφίσταται ένα γενικής παραδοχής και ισχύος σύστημα ταξινόμησης των ειδών μπυρας, συντάξαμε ένα μικρό λεξικό των όρων που γενικά χρησιμοποιούνται. Τα λήμματα αναγράφονται στην ξενόγλωσση εκδοχή τους, αυτή δηλ. που θα συναντήσει κανείς στην ετικέττα, και δεν περιλαμβάνουν μάρκες -συν τοις άλλοις και για το λόγο, ότι πολλές ζυθοποιίες διαθέτουν στην αγορά πολλά διαφορετικά είδη μπυρας.

Αναγνώστες